Pieniny 1990: 1. den - Lubovnianská vrchovina

ZPĚT
 
Trasa: Stará Lubovňa 548 m - Lubovnianský hrad - červená - Oslí vrch 859 m / 5 km - Okrúhla 828 m / 7,5 km - mimo značku - Podomky - Sulín / řeka Poprad 446 m / 13,5 km

Druhé týdenní akce s batohy na zádech a spaní pod širákem se již nezúčastnil Michal D., místo něj jsme však nabrali další čtyři tváře: dva bývalé prákoše z táborů - Michala Pěchoučka a Honzu Bogušovského, vedle nich mladého Jakuba Dobala a kamarádku Michaely, Magdu. Naše řady se tak rozšířily.

Program prvního dne byl dost jednoduchý, nakoupit potraviny ve Staré Lubovni a vystartovat co nejrychleji na sever k hraniční říčce Poprad. Cesta nás zavedla nejdříve na Lubovnianský hrad, který jsme neopomněli navštívit. Průvodkyni dělala mladá Slovenka, se kterou se naše "mužská" mládež hned dala do řeči a otravovala. 

Cesta dál vedla přes několik 800 metrových vršíčků. Někde za vrcholem Okrúhle jsme se rozhodli turistickou značku opustit a přes hřeben spadnout na druhé straně do oblasti Podomků. To se nám povedlo. Zbytek cesty do Sulína na břehu řeky Poprad proběhl bez problémů. 

Trasa prvého dne nebyla nijak zvlášť dlouhá a nebylo tudíž kam spěchat. V Sulíně jsme byli brzy. Do smrákání jsme přečkali v příjemné hospůdce a teprve večer vyrazili k řece najít tábořiště.