CK Šaryk Černolice: Desatero

Deset základních pravidel Cyklistického klubu Šaryk Černolice

01. Oficiální název klubu je Cyklistický klub Šaryk Černolice. Zkratka názvu klubu je CK ŠČ. Klub má ve znaku Šaryka, černolického psího "ometáka", jehož majitel je Ota Járka. 

02. Členem klubu se může stát osoba, která ujede na cyklistickém kole vlastní silou a šlapáním do pedálů minimálně 100 kilometrů během jednoho každého kalendářního roku. Ujetí vzdálenosti musí být doložitelné výpovědí aspoň dvou svědků. 

03. Mladší ženy mohou být vedeny v kategorii "juniorky". Toto právo vzniká okamžikem ohlášení požadavku. Proti ohlášení není žádné odvolání. Z této kategorie mohou být vyjmuty pouze na vlastní žádost. 

04. Člen klubu je povinen zaplatit členský příspěvek min. ve výši 100 Kč. Za tyto peníze bude vždy koupena "cyklistická" krůta a ta vždy společně upečena a sežrána členy klubu. Termín této "likvidace" krůty musí funkcionáři klubu oznámit všem členům klubu minimálně 14 dní před tímto aktem. 

05. Člen je povinen účastnit se v jednom kalendářním roce aspoň jednoho závodu, který klub pořádá. Povinná účast znamená závodit. Závody budou probíhat v kategoriích.

06. Jeden každý člen je povinen podílet se na organizaci aspoň jedné cyklistické vyjížďky během kalendářního roku. Za vyjížďku je považována taková akce, při které účastníci aspoň točí pedály vlastní silou bez cizí pomoci a během této činnosti se přesunuli minimálně 100 metrů. Maximální počet organizátorů jedné akce jsou tři členové. 

07. Za uznanou alternativní akci místo organizace vyjížďky je považováno uspořádání klubového plesu. 

08. Člen klubu je povinen nosit při oficiálních akcích klubu klubovní dres. Toto ustanovení neplatí, pokud provedení dresu neschválí Výroční členská schůze. Ta schvaluje jeho provedení včetně barevnosti a umístění znaku - loga Šaryka. 

09. Člen klubu je povinen dělat svému klubu čest, zvláště v místní hospodě. Toto ustanovení se týká i všech ostatních hospod v ČR i mimo jeho území, pokud má na sobě klubový dres. 

10. Cyklistický klub Šaryk Černolice v žádném případě nezaniká, pokud se jeho stav členů rovná nule. Dál musí působit ve své internetové podobě, kterou jsou povinni členové klubu stvořit nejpozději do půl roku po zakládající Výroční členské schůzi rukou společnou.