Mutěnice: Otevírání sklepů 2018

Do Mutěnic jsem přijel okolo 18. hodiny. Byli lidmi narvané a hledání ostatních trvalo dlouho. Muziky se již ujali Radka s Vítkem. Radka poznala Kyjovanku Moniku. Před 22. hodinou jsme kola přizamkli k plotu, nasedli do taxíka a jeli na mejdan do Kyjova. Do hospody Budvarka. Nemohl jsem nalézt batůžek. Aby to čert spral. Okolo půlnoci to kluci zabalili a jeli taxíkem do Místřína. Já zůstal v Kyjové. Holky donutily barmana, aby zahrál na kytaru. Uměl to.

3. den / 22.4. / neděle

plán: kola 10:00 - 15:00, 16:00 odjezd domů
realita: 8:00 - 11:00 hledání věcí vč. kol, 11:00 - 13:00 opouštění pensionu, 13:00 nákup vína v Šidlenech a odjezd domů

Ráno kolem 9 se objevili v Kyjově Zdenda s Láďou, který hledal telefon. Taxikář jej v noci nalezl a Láďovi dokonce přivezl. Pak jsme jeli pro hudební nástroje do hospody Budvarka, kde jsme trávili předešlý večer. Já našel svůj batoh. Po návratu do Mistřína jsem ještě dostal snídani a kluci mezitím jeli pro kola do Mutěnic. Franta spal. Prý toho měl předešlý večer dost, pravil pan domácí. Když kluci přivezli kola bez ztráty jednoho drátu, jeli jsme zhruba jednu odpolední ke Zdeňkovi Řihákovi pro víno. A pak už mazali do Prahy. Po D1 bez problémů.