Alpe
Cermis, Itálie: 4.4.2022 - začalo vykukovat slunce
- třetí den lyžování začal zamračeně, tak jsme nikam nespěchali.
Počasí se mělo lepšit až odpoledne
- kvůli viditelnosti jsme jezdili střední část Olimpijské.
Elsa nechtěla a tak jezdila s Honzou a holkama po modré okružní
Via del Bosco, protože horní lanovka na modré nebyla v provozu. Měli
tak vždycky před sebou zhruba 4,5 kilometrový okruh
- Olimpia II byla ve výborném stavu a tak došlo i na filmování
- místem setkávání všech byla restaurace Tonda. V místě jenom
1300 metrů vysoko bylo docela příjemně. Seděli jsme venku a
kafovali
- k pozdnímu obědu jsme opět vyjeli do restaurace Paion. Po jedné
se viditelnost skutečně zlepšila. Lyžovali jsme na střídačku
se zastávkami v restauraci. Jízda po horních červených byla úžasná.
Tentokráte jsme na sjezdovkách vydrželi dlouho. Až téměř do
16. hodiny (zavíračka byla v 16:30). Sluníčko nesměle vylézalo,
takže jsem mohl poprvé mu nastavit ksicht
- ke stanici pro nás musel dojet Honza, protože jeho skupina skončila
dříve vč. Eliáše
- mládež začala být lehce přejetá. Do města s námi v podvečerním
sluníčku nikdo nechtěl jít. Tak jsme šli dva, s Kryštofem. Úzkými
uličkami jsme si našli cestičku k Pagodě, altánku nad městem.
Cestou zpět jsem dokoupil pár věcí. Zejména gigantické olivy
- večeře byla dobrodružství, protože pár z nás si objednalo
specialitu: ossobuco. Je to milánská specialita z plátků
telecí kližky přeseknutých přes morkovou kost a dušených se
zeleninou, bílým vínem a vývarem. Často bývá doplněna omáčkou
zvanou gremolata. Stálo to za to! I když jsem zhruba polovinu
nedojedl. Tentokráte se kuchyně moc nepochlapila, neboť brambory
a zelenina byly nedovařené. Že by to bylo součástí speciality?
Tak ossobuco mám za sebou. Do domácího jídelníčku nepřibude
|