Via ferraty, Dolomity 2024/2025

 
ŘEŠENÍ
CK Kontakt již není cestovní kancelář, ale jen agentura (ta zájezdy spíše jen přeprodává). Ale je ochotna nám pomoci s ubytováním. Proč potřebujeme její pomoc? Protože mně osobně se nechce zajišťovat ubytování pro max. 20 osob.
V Dolomitech se ubytovací situace prý dost změnila. Penziony zmizely a místo nich jsou v nabídce jen hotely a hl. apartmány.

A teď k ceně, která může mnohé změnit. Použít pro 20 lidí minibus je dost otrava. A velký, pohodlný by byl drahý. Cena se prý pohybuje pro 3denní akci v rozmezí 70 - 100 tisíc. To je při dělení 20 lidmi moc drahé.

Variantou je použít vůz pro 8 osob. Tedy dva. V takovém případě by doprava na osobu vyšla si na 2,5 tisíc Kč. Kdyby jel někdo s námi, kdo takový vůz má a byl by ocoten ho vzít, cena je ještě menší.Bez půjčovného.

Cestovka by nám díky svým kontaktlm pomohla s ubytováním. Díky maržím je schopna sehnat nižší ceny. Odhaduje náklad na osobu a den se snídaní na 1500 Kč. Samozřejmě v oblastech Dolomit, kam jezdí a kde by to mohla na místě přes léto dohadovat. Přicházejí v úvahy tyto ovlasti: údolí Val Gardeny, oblast kolem Alta Badia-Canazei a údolí Fassa.

Z tohovšeho  vyplývá otázka, kolik by nás jelo? A druhá, kdy?
V předchozí diskusi byly navrženy termíny září 2024 nebo září 2025. Zbyněk navrhnul i červnový termín roku 2025 - je déle vidět než na podzim. V takovém případě by šlo na 80 % o termín 19. - 22.6.

Programově se počítá primárně se zdoláváním via ferrata v kombinaci s trekem. Cílem není pokořit nějakou těžkou ferratu nebo to jsme v Dlolomitech již provedli. Cílem je dotáhnout pár nováčků do Dolomit a pobavit se.

Až senaučím vkládat do mailu hlasovací tabulku s termíny, tak se ozvu znovu!