Šlapárna jako za stara 2012: 1. den - pokus o dobytí Třemšína

STRANA 1. FOTO JIRKY MICHALA ZPĚT
  • okolo čtvrté odpolední jsme zaparkovali u hospody v Hutích pod Třemšínem. Otevírali bohužel až v pět. Tak dlouho jsme nečekali a vydali se směr Věšín a dále podél Kotelského potoka. To se k nám již přidružil i velký cestovatel, cyklista Karel Z.,
  • cesta v oranici směr Starý Rožmitál ve všech vyvolala přirovnání k Velké pardubické. Tak jsme aspoň viděli stohlavé stádo daňků,
  • těsně před soumrakem jsme si prohlédli část Starého Rožmitále, kde se říká Na cvokárně. Víte, co je to veřtat? Ne? Odpověď je na konci líčení sobotního dne,
  • hned potom naše kroky směřovaly do místní hospody, kde nás zaujal strop zhruba s cca 60 světly na stropě. Část lidí si objednala kančí guláš a vzápětí se rozvinula inteligentní debata, jestli je kanec vepř či ne. Začal ji Vašek S. tím, že důležité u guláš z divočáka je to, zda byl včas zbaven spermií. Došli jsme i k poměrně záludné otázce, zda jsou zkolené bachyně kontrolovány, zda neměly těsně před svou smrtí pohlavní styk? Nikdo nám neodpověděl,
  • okolo sedmé večerní jsme konečně opustili socialistickou hospodu ve Starém Rožmitále, prošli ztemnělou alejí Johany a hurá do hospody vedle naší ubytovnu U stadionu,
  • společnost opustila Jitka P., která odjela domů. Naproti Hanka Z. vydržela přes noc,
  • hospoda byla fajn, nebýt v ní zhruba 30 stupňů celsia. Jediný, kdo byl jako doma, byl Honza M., který přiznal, že usíná při 27 stupních. Ne dobrovolně,
  • trvalo skoro dvě hodiny, než jsme nekuřáckou část zbavili vedra. Do té doby jsem seděl s vyhrnutými kalhotami a bez ponožek. Koneckonců obsluha nám doporučila: jako doma!
  • s překvapením jsme zjistili, že jsme nenápadně ušli 20 kilometrů. Ověřena ze tří zdrojů: dle mapy, garminem, krokoměrem,
  • večer byl tradiční - fajn. Nebýt vedra! Karel Z. mírně oslavoval svého dalšího vnuka. Na počet vede stále Dana S. s počtem 5! V závěsu jsme již já sám se 4. A pak mnoho dalších s počtem 3,
  • Honza M. a Jarda K. sice plánovali pokračování oslavy ve svém pokoji, to je ale už jiná kapitola,
  • veřtat je malá dílničku, kde cvočkaři vyráběli mj. cvočky.