Poitou-Charentes
/ 9. den: na kole kanály Marais Poitevin
Auto: Coivert - La Barette a zpět
Kolo: La Barette - Damvix - La Barette
|
- bylo hezké
počasí, takže na kolo!
-
ale jak se dostat k bažinám Marais-Poitevin
jedním autem, když Alfa byla v servisu? Indiánsky?
-
a tak se jelo do servisu pro Alfu. Oprava mezitím stoupla na 174 euro
-
sedli jsme do aut a jeli s koly do La Garette. Cestou jsem musel v Beauvoir-sur-Noir
načerpat benzín, ručička byla dole. Čerpáno za 39,98 E (12:14)
-
jízda na kolem kolem kanálů až do Damvixu
-
oběd probíhal s problémy. Z místní hospody se stala turistická restaurace a ceny stouply. Většina z nás si
dala krevety s omáčkou
z alkoholu pineau
-
problémy splacením, které Vít rázně vyřešil. Madam
ani nevěděla, co má na jídelním lístku
-
při průjezdu Coulonem se ozval servis s tím, že díl je k
dispozici a když dovalíme auto do pěti, že jej ještě tentýž večer
opraví
-
a tak jsme si Coulon nestačili prohlédnout
-
v pět jsme odstavili Alfu v servisu. Před opravou musela
vystydnout. Měla být opravena v půl sedmé
-
a tak jsem Lídě navrhnul 3 scénáře odjezdu:
- v půlnoci téhož
dne, 15:45 Černolice, možnost zastavit se a prohlédnout si v klidu
cokoliv v Německu
- v 5 ráno, 19:45 Černolice, možnost zastavit se ve Speyeru a dát si špargl
- v 8 dopoledne, před 22. v Černolicích, bez zastávky
-
vyhrálo pět ráno. Lída si prosadila svou a já se nebránil. Mohl jsem
aspoň popíjet
-
dojeli jsme pro Alfu. Oprava nakonec stála 123,50 E kartou a doplatek cca
20 E cash. Doplnil jsem nádrž (52,90 E), koupil pár základních potravin
a lahvinku červeného navíc
-
v Coivert jsem naskládal věci do auta
-
začali jsme se věnovat rozlučkovému večeru. S tanci a zpěvy a slzami
-
večeře: pro úspěch ještě jednou špagety carbonara ala Vít Kolář
1980
-
moučník: a potřetí clafoutis. Lída si opsala recept: 80 g
rozpuštěného másla, 80 g mouky (hladké, Francie jinou nezná), 4 vajíčka,
120 g cukru, vanilkový cukr, sůl, třešně (nebo meruňky). Vít tento
poslední clafoutis obohatil novinkou. Nedal do něj máslo. Zpráskl rukama
a šel se věšet. My měli jednoduchou radu: vlít máslo do připraveného
moučníku a vše zamíchat. Co záleží na vzhledu! Chuť je to hlavní!
-
před půlnocí jsme se s hostiteli rozloučili a šli spát
|