Poitou-Charentes / 9. den: na kole kanály Marais Poitevin

STRANA 10. FOTOGALERIE ZPĚT
 

Auto: Coivert - La Barette a zpět
Kolo: La Barette - Damvix - La Barette

  • bylo hezké počasí, takže na kolo!
  • ale jak se dostat k bažinám Marais-Poitevin jedním autem, když Alfa byla v servisu? Indiánsky?
  • a tak se jelo do servisu pro Alfu. Oprava mezitím stoupla na 174 euro
  • sedli jsme do aut a jeli s koly do La Garette. Cestou jsem musel v Beauvoir-sur-Noir načerpat benzín, ručička byla dole. Čerpáno za 39,98 E (12:14)
  • jízda na kolem kolem kanálů až do Damvixu
  • oběd probíhal s problémy. Z místní hospody se stala turistická restaurace a ceny stouply. Většina z nás si dala krevety s omáčkou z alkoholu pineau
  • problémy splacením, které Vít rázně vyřešil. Madam ani nevěděla, co má na jídelním lístku
  • při průjezdu Coulonem se ozval servis s tím, že díl je k dispozici a když dovalíme auto do pěti, že jej ještě tentýž večer opraví
  • a tak jsme si Coulon nestačili prohlédnout
  • v pět jsme odstavili Alfu v servisu. Před opravou musela vystydnout. Měla být opravena v půl sedmé
  • a tak jsem Lídě navrhnul 3 scénáře odjezdu: 
    - v půlnoci téhož dne, 15:45 Černolice, možnost zastavit se a prohlédnout si v klidu cokoliv v Německu 
    - v 5 ráno, 19:45 Černolice, možnost zastavit se ve Speyeru a dát si špargl
    - v 8 dopoledne, před 22. v Černolicích, bez zastávky
  • vyhrálo pět ráno. Lída si prosadila svou a já se nebránil. Mohl jsem aspoň popíjet
  • dojeli jsme pro Alfu. Oprava nakonec stála 123,50 E kartou a doplatek cca 20 E cash. Doplnil jsem nádrž (52,90 E), koupil pár základních potravin a lahvinku červeného navíc
  • v Coivert jsem naskládal věci do auta
  • začali jsme se věnovat rozlučkovému večeru. S tanci a zpěvy a slzami
  • večeře: pro úspěch ještě jednou špagety carbonara ala Vít Kolář 1980
  • moučník: a potřetí clafoutis. Lída si opsala recept: 80 g rozpuštěného másla, 80 g mouky (hladké, Francie jinou nezná), 4 vajíčka, 120 g cukru, vanilkový cukr, sůl, třešně (nebo meruňky). Vít tento poslední clafoutis obohatil novinkou. Nedal do něj máslo. Zpráskl rukama a šel se věšet. My měli jednoduchou radu: vlít máslo do připraveného moučníku a vše zamíchat. Co záleží na vzhledu! Chuť je to hlavní! 
  • před půlnocí jsme se s hostiteli rozloučili a šli spát