Šlapárna jako za stara 2012: 1. den - pokus
o dobytí Třemšína
- okolo čtvrté odpolední jsme
zaparkovali u hospody v Hutích pod Třemšínem. Otevírali
bohužel až v pět. Tak dlouho jsme nečekali a vydali se směr Věšín
a dále podél Kotelského potoka. To se k nám již přidružil
i velký cestovatel, cyklista Karel Z.,
- cesta v oranici směr Starý
Rožmitál ve všech vyvolala přirovnání k Velké
pardubické. Tak jsme aspoň viděli stohlavé stádo daňků,
- těsně před soumrakem jsme
si prohlédli část Starého Rožmitále, kde se říká Na
cvokárně. Víte, co je to veřtat? Ne? Odpověď je na
konci líčení sobotního dne,
- hned potom naše kroky směřovaly
do místní hospody, kde nás zaujal strop zhruba s cca 60 světly na
stropě. Část lidí si objednala kančí guláš a vzápětí
se rozvinula inteligentní debata, jestli je kanec vepř či
ne. Začal ji Vašek S. tím, že důležité u guláš z
divočáka je to, zda byl včas zbaven spermií. Došli jsme
i k poměrně záludné otázce, zda jsou zkolené bachyně
kontrolovány, zda neměly těsně před svou smrtí pohlavní
styk? Nikdo nám neodpověděl,
- okolo sedmé večerní jsme
konečně opustili socialistickou hospodu ve Starém Rožmitále, prošli ztemnělou
alejí Johany a hurá do hospody vedle naší ubytovnu U
stadionu,
- společnost opustila Jitka P.,
která odjela domů. Naproti Hanka Z. vydržela přes noc,
- hospoda byla fajn, nebýt v ní
zhruba 30 stupňů celsia. Jediný, kdo byl jako doma, byl
Honza M., který přiznal, že usíná při 27 stupních. Ne
dobrovolně,
- trvalo skoro dvě hodiny, než
jsme nekuřáckou část zbavili vedra. Do té doby jsem seděl
s vyhrnutými kalhotami a bez ponožek. Koneckonců obsluha
nám doporučila: jako doma!
- s překvapením jsme zjistili,
že jsme nenápadně ušli 20 kilometrů. Ověřena ze tří
zdrojů: dle mapy, garminem, krokoměrem,
- večer byl tradiční - fajn.
Nebýt vedra! Karel Z. mírně oslavoval svého dalšího
vnuka. Na počet vede stále Dana S. s počtem 5! V závěsu
jsme již já sám se 4. A pak mnoho dalších s počtem 3,
- Honza M. a Jarda K. sice plánovali
pokračování oslavy ve svém pokoji, to je ale už jiná
kapitola,
- veřtat je malá dílničku, kde cvočkaři vyráběli
mj. cvočky.
|