Předkrmy
Smalec: opékaná slanina s cibulí, majoránkou a někdy s jablkem nebo sušenými švestkami,
přikusují se okurky
Śledzie w śmietanie: slaneček v kysané smetaně, obvykle s cibulí.
Boczek ze śliwką: slanina nadívaná švestkami.
Tatar: tatarský biftek, narychlo usmažené mleté hovězí maso s cibulí a vaječným žloutkem.
Hovězí a vepřové
Eskalopki z cielęciny: telecí maso v těstíčku.
Polędwiczki wołowe: hovězí svíčková, často s houbovou omáčkou.
Ozór wołowy: doměkka dušené hovězí jazyky.
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym: velká porce vařeného hovězího masa s křenovou omáčkou.
Zrazy zawijane: hovězí závitky nadívané slaninou, okurkami, cibulí, případně červenou paprikou, podává se s pikantní omáčkou.
Golonka w piwie: tučné, ale velmi chutné vepřové koleno, někdy podlévané pivem, vždy se podává s křenem;
Karkówka: jemná vepřová svíčková, pečená nebo grilovaná.
Kotlet schabowy: tradiční vepřová kotleta obalovaná ve strouhance (chutný pokrm, který vás rozhodně nikdy nezklame).
Kiełbasa: chutnají s nakládanými okurkami a v kombinaci s pivem nebo vodkou; obzvláště doporučujeme zkusit bílé klobásky.
Żeberka w miodzie: smažená vepřová žebra s medem.
Drůbež
Kaczka z jabłkami: pečená kachna s jablky.
Kurczak de volaille: kuřecí řízky mazané máslem, plněné houbami a strouhankou, původně pochází z Francie.
Wątróbki drobiowe: kuřecí játra, obvykle smažená a podávaná s cibulí.