Polsko - kuchyně

Další jídla
Baranina: pečené nebo grilované jehněčí, velmi chutné, oblíbené zvláště v horských oblastech.
Klopsiki: sekaná, často se podává s rajskou omáčkou.
Bigos: připravuje se ze zelí a z velké porce různých druhů masa a klobásek; velmi tradiční jídlo, oblíbené zvláště mezi myslivci.
Dziczyzna: zvěřina, oblíbený je např. zajíc nebo bažant.
Fasolka po bretońsku: dušené fazole s rajskou omáčkou a párkem, levné jídlo.
Gołąbki: kapustové závitky plněné mletým hovězím masem a někdy i rýží, původně pochází z Litvy.
Kaszanka: grilovaná nebo pečená vepřová krev s pohankou, ve střívku ve tvaru klobásky.
Szaszłyk: velká porce masa grilovaná na rožni, původně kavkazský pokrm.

Ryby
Karp po żydowsku: kapr v rosolu s rozinkami, původní židovské jídlo.
Łosoś: losos, často pečený nebo vařený v koprové omáčce.
Pstrąg: pstruh, někdy flambovaný.
Sandacz: candát.

Bezmasá jídla
Pierogi: malé bílé knedlíčky, mají různé náplně: zelí s houbami, sýr s bramborami (“ruské”), ovoce nebo dokonce maso.
Naleśniki: omelety plněné džemem, ovocem, tvarohem apod.
Knedle: bramborové knedlíky plněné ovocem, nejčastěji švestkové.